کتاب «عیدگاه» منتشر شد | بازسازی فضای تاریخی و بومی مشهد ویژه مخاطب نوجوان تبلور اندیشه‌های شریعتی، فراتر از ایران گفتاری از دکتر علیرضا واسعی در تحلیل وضعیت اجتماعی و سیاسی دوران امام علی‌النقی(ع) برپایی ایستگاه‌های نقاشی غدیر ویژه کودکان در حرم مطهر رضوی برگزاری ۵۰۰ جشن غدیر با همکاری مردم در مشهد بازگشت زائران بدحال از عربستان با اولین پرواز‌ها (یکم تیر ۱۴۰۳) چیستی عید غدیرخم در  تبیین پیامبراکرم‌(ص) بررسی شبهات مرتبط با «غدیر» | تلاش شکست خورده برای تحریف تاریخ میهمانی غدیر در ۳۰۰ شهر برگزار می‌شود ۱۰۰ هزار بوته و شاخه گل نذر عید ولایت شدند فضاآرایی ویژه حرم مطهر امام‌رضا(ع) به مناسبت دهه ولایت و عید سعید غدیر خم میراثبان نفائس خطی حرم رضوی | یادی از مرحوم میرزا مهدی ولایی، فهرست‌نگار کتابخانه حرم حرص پسندیده و ناپسند در اخلاق رضوی چرا به زیارت امام‌رضا(ع) حج فقرا گفته می‌شود؟ | جان به قربان تو شاها که حج فقرایی برپایی جشن بزرگ «بابا علی» با حضور ۳۱ هزار یتیم در استان‌های کشور ۱۲ خادم هنرمند مشغول شستشو و پرداخت گنبد رضوی (۳۰ خرداد ۱۴۰۳) تصاویری زیبا از کتیبه جدید صحن گوهرشاد در آستانه عید غدیر (۳۰ خرداد ۱۴۰۳) همایش بزرگداشت روز بسیج اساتید برگزار شد | تشکیل شبکه اساتید بسیجی خراسان‌رضوی کتاب «تواضع»، دومین جلد از مجموعه اخلاق توحیدی، منتشر شد
سرخط خبرها

گره گشایی با وقف

  • کد خبر: ۱۹۷۳۰۵
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۰
گره گشایی با وقف
آنچه باید مورد توجه و اهتمام جدی قرار بگیرد، ضرورت تبیین مفهوم و توسعه مصادیق وقف و آشناکردن واقفان با حوزه‌های متعدد و شکل‌های مختلف وقف است.

سنت حسنه وقف، از صدر اسلام تا کنون ساری و جاری بوده و به برکت آن، خدمات شایانی در جوامع اسلامی، از جمله کشور عزیز ما شکل گرفته است. خوشبختانه مردم نیک اندیش ما در دوره‌های مختلف تاریخی، مشارکت گسترده‌ای در راستای تحقق این سنت حسنه داشته اند. وجود موقوفات مختلف با نیات متنوع در تمامی نقاط کشور، گواهی بر این مدعاست. با  این همه باید به یک معضل جدی در این حوزه اشاره کرد و آن نامفهوم بودن فرهنگ وقف در زندگی مردمان امروزی است؛ مردمانی که از بدو تولد تا پایان عمر به گونه‌ای غرق در احسان وقف و واقفان خیراندیش اند.

از این رو آنچه باید مورد توجه و اهتمام جدی قرار بگیرد، ضرورت تبیین مفهوم و توسعه مصادیق وقف و آشناکردن واقفان با حوزه‌های متعدد و شکل‌های مختلف وقف است؛ بنابراین مشاوره و آموزش واقفان برای نقش آفرینی بهتر در جامعه از ضرورت‌های حوزه مدیریت وقف به شمار می‌آید.

وقف مشارکتی؛ راهی برای «همه واقف شدن»

در قالب‌های وقف ضرورت دارد همه مردمان از این حقیقت آگاه شوند که تحقق وقف به هیچ رو به وقف انفرادی، به گونه‌ای که بیشتر مردم با آن آشنا هستند، اختصاص ندارد؛ بلکه با ترویج وقف‌های مشارکتی و همیاری گروه زیادی از مردم، می‌توان موقوفه‌ای درخورتوجه را با بهره گیری از بیان حکیمانه و نورانی «یَدُ اللهِ مَعَ الْجَمَاعَةِ» برای رفع معضلات اجتماعی ایجاد کرد.

حوزه‌های گوناگون وقف و کثرت موقوفات موجود در یک نیت، بیانگر این حقیقت است که مردمان دوره‌های پیشین با ضرورت و اهمیت آن موضوع به خوبی آشنا بودند.

امروزه حوزه‌های متعدد و گوناگونی وجود دارند که متأسفانه با وجود اهمیت و ضرورتی که دارند، از چنین پشتوانه مالی بی بهره اند. یکی از عرصه‌های جدی که می‌تواند ثمرات این احسان ماندگار را در خدمت امروز و فردای بشریت به یادگار بگذارد، ورود خیرین ارجمند به عرصه فعالیت‌های دانش بنیان است. این اقدام مبارک، افزون بر برکاتی که در زندگی عموم مردم و حتی محیط زیست که گستره‌ای فرابشری به شمار می‌آید، دارد، در کاهش و حتی ریشه کنی پدیده شوم خروج مغز‌ها از کشور نقش آفرین است.

در اینجا نیز آنچه ضرورتی مضاعف می‌یابد، آگاه سازی افراد جامعه با حوزه‌های جدید و پرخیر و برکت وقف و نیز شیوه وقف مشارکتی است تا همه ایرانیان بتوانند با مشارکت در ایجاد موقوفات، سهمی سرنوشت ساز در رفع مشکلات جامعه داشته باشند. برای تحقق این مهم، مبلغان، معلمان، اصحاب رسانه و تمامی کنشگران اجتماعی رسالتی مضاعف دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->